• Bellen
 • Mailen
 • Naar webshop
  • Vele formaten mogelijk
  • Zéér ruim en uniek aanbod!
  • Snelle levertijd
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Hoge klanttevredenheid!

  Oude wereldkaart

  Delftsblaeu: hét adres voor je oude wereldkaart

  Ben je op zoek naar een oude wereldkaart? Dan is een kijkje nemen in de webshop van Delftsblaeu meer dan de moeite waard. De kans is groot dat je de oude wereldkaart die je al een poosje zoekt bij ons kunt vinden. Onze liefde voor oude kaarten komt voort uit onze waardering en respect voor de avontuurlijke ontdekkingsreizigers die hiermee hun weg over wereld wisten te vinden en die kennis in kaarten vastlegden. Wij hebben de échte, originele kaarten in onze webshop voorraad! Als je voor zo’n (vaak immens grote) oude wereldkaart staat, herken je de immense aandacht die eraan besteed is om de kaart te maken. Zo’n oude wereldkaart is schitterend om te zien en biedt alle ruimte lekker bij weg te dromen over vroegere tijden. Delftsblaeu koopt en verkoopt historische kaarten, antieke landkaarten, stadsplattegronden, prenten en boeken van onder Nederland. Maar ook een oude wereldkaart ontbreekt niet in onze collectie. Kijk dus rustig rond in onze webshop of je de oude wereldkaart kunt vinden die je zoekt of nodig hebt. Heb je hem gevonden? Dan kun je deze oude wereldkaart eenvoudig online bestellen.

  Belang van een oude wereldkaart

  Elke keer als we de auto pakken om ergens naartoe te gaan, gebruiken we de navigatie. En als we zoeken naar een bepaalde plaats in Nederland of naar een leuke vakantiebestemming gebruiken we de wereldkaart van Google Maps. De reizigers van weleer moesten meer moeite doen om ergens te komen. Het gemak van satellietbeelden en internet was er nog niet. Toch reisde men de hele aarde over met een oude wereldkaart in de hand. En hoewel landkaarten vandaag de dag voor ons niet meer nodig zijn, beschouwt men een de oude wereldkaart als een echt kunstwerk. Duidelijk te zien is dat deze met veel liefde en veel toewijding is gemaakt. En dat respect en die liefde voor de oude wereldkaart en andere historische kaarten vind je terug bij Delftsblaeu. Daarom hebben wij een laagdrempelige webshop waar je terecht kunt voor het kopen van een oude wereldkaart en ook het bestellen van andere prachtige historische landkaarten.

  Oude kaarten

  Oude kaarten kopen in onze webshop

  Alle historische kaarten inkopen die in de wereld beschikbaar zijn, is natuurlijk een utopie. Ons aanbod kaarten beperkt zich om die reden tot veelal oude kaarten en prenten van Delft, Zuid-Holland en Nederland. Ook vind je bij ons gegarandeerd een mooie decoratieve wereldkaart in ons assortiment. Ook hebben wij ons onze webshop boeken die gaan over ‘oude prenten’ of ‘historische (wereld)kaarten’, maar dat aanbod is wat minder uitgebreid. In de categorie ‘overig’ van onze webwinkel vind je historische kaarten en prenten die niet tot het ‘primaire domein’ van Delftsblaeu behoren. Daartoe behoren bijvoorbeeld historische kaarten van bijvoorbeeld Europa, landen in Europa of andere interessante aandachtsgebieden, waaronder een oude wereldkaart. Die kaarten zijn zo mooi gemaakt en tot verbeelding sprekend, dat we ze toch inkopen. En ook die kaarten kun je bij ons online bestellen.

  Een ode aan oude kaarten!

  • Prenten, landkaarten en plattegronden
  • Vele formaten mogelijk
  • Zéér ruim en uniek aanbod!
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Hoge klanttevredenheid!

  Zoekopdracht voor oude wereldkaart

  Is het zoeken naar een oude wereldkaart voor jou min of meer het zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg? Dan kun je bij Delftsblaeu ook zoekopdracht plaatsen naar een oude wereldkaart of andere kaarten. Wij zijn namelijk echte liefhebbers van historische kaarten, en het zou vreemd zijn als wij je dan niet zouden helpen met het zoeken naar de oude wereldkaart die jij graag wil hebben. Dus als je de kaart die je zoekt niet aantreft in onze webshop, helpen wij je graag met zoeken. Daarvoor schakelen wij onze goede contacten in de branche in. Want met een groot netwerk kunnen we ver komen.

  ‘No cure, no pay’ voor oude kaarten zoeken

  Het zoeken naar een oude wereldkaart of andere soorten oude kaarten, doen wij op basis van ‘no cure, no pay’. Je betaalt dus alleen als wij jouw oude wereldkaart of prenten hebben gevonden. Die kosten daarvoor verwerken wij in de aanschafprijs van het gevonden item.

  Waarom een oude landkaart kopen bij Delftsblaeu?

  Wij staan bekend om onze grote liefde voor én een uitgebreide kennis van historische kaarten, prenten en stadsplattegronden van Delft, Zuid-Holland en Nederland. Liefhebbers en andere geïnteresseerden die historische wereldkaarten bij ons bestellen weten dat ze bij ons kunnen rekenen op het volgende:

  • Vele formaten mogelijk
  • Prenten, landkaarten en plattegronden
  • Zéér ruim en uniek aanbod!
  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Snelle levertijd
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Hoge klanttevredenheid!

  Oude wereldkaart niet ingelijst

  De oude wereldkaart die je bij ons koopt is niet ingelijst. Dat geldt ook voor onze andere historische kaarten, prenten, landkaarten en stadsplattegronden. Het is namelijk voor jou als koper een stuk veiliger en voordeliger als je met het betreffende item naar een lijstenmaker bij jou in de buurt gaat. Daarom ontvang je onze items in een stevige kartonnen koker.

  Interessante boeken over historische kaarten

  Als je historische kaarten gaat kopen, wil je misschien ook wel meer te weten komen over landkaarten en cartografie of je verder te verdiepen in dit historische onderwerp. In onze webshop hebben we ook een interessant aanbod boeken over cartografie en historische wereldverkenners. Die boeken kun je bij ons online bestellen.

  Contact opnemen met Delftsblaeu

  Wij hebben plezier in ons werk en vinden het zeer prettig als Delftsblaeu iets voor je kan betekenen bij het vinden van een oude wereldkaarten andere historische kaarten. Vragen staat daarom natuurlijk vrij. Want wie weet steken we er allemaal iets van op. Neem dus voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op via 06 46 14 39 76 of info@delftsblaeu.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen.