• Bellen
 • Mailen
 • Naar webshop
  • Vele formaten mogelijk
  • Zéér ruim en uniek aanbod!
  • Snelle levertijd
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Hoge klanttevredenheid!

  Historische kaarten

  Ruim aanbod historische kaarten van Delft, Zuid-Holland en Nederland!

  Als je zoekt naar historische kaarten van Nederland of van bepaalde regio’s in ons land, moet je beslist eens een kijkje nemen in de webshop van Delftsblaeu. De kans is groot dat je de historische kaarten die je zoekt bij ons kunt vinden. Onze liefde voor historische kaarten komt voort uit onze waardering en respect voor de avontuurlijke ontdekkingsreizigers die hiermee hun weg over wereld wisten te vinden en die kennis vastlegden. Wij hebben de échte, originele landkaarten op voorraad! Als je voor zo’n (vaak immens grote) landkaart staat, zie je de eindeloze aandacht die erin is gestopt om deze te ontwikkelen. Prachtig om thuis te hebben. Leuk om aan anderen te vertellen. Wij houden ons bezig met het inkopen en verkopen van historische kaarten, antieke landkaarten, stadsplattegronden, prenten en boeken van, en over, met name Delft, Zuid-Holland en Nederland als geheel. Kijk dus rustig rond in onze webshop of je de historische kaarten kunt vinden die je zoekt. Heb je ze gevonden? Dan kun je de historische kaarten hier eenvoudig online bestellen.

  Belang van goede kaarten

  Ongemerkt zijn we allemaal dagelijks bezig met landkaarten. Elke keer als we in de auto stappen en ergens naartoe willen navigeren, of op zoek gaan naar een bepaalde locatie in Nederland of een vakantiebestemming gebruiken we kaarten in de vorm van Google Maps. Maar dat was vroeger een heel ander verhaal. Satellietbeelden en internet waren er nog niet. Toch reisden avonturiers de hele wereld over met behulp van ambachtelijk gemaakte landkaarten. En hoewel landkaarten tegenwoordig geen noodzaak meer voor ons zijn, worden historische kaarten nog wel gezien als ware kunstwerken. Ze zijn zichtbaar met veel toewijding gemaakt. De waardering en liefde voor historische kaarten vind je terug bij Delftsblaeu. En dat heeft geleid tot een handige webshop waar je ambachtelijk gemaakte historische kaarten kunt kopen.

  Historische kaarten

  Assortiment in onze webshop?

  Alle historische kaarten inkopen die beschikbaar zijn is uiteraard teveel gevraagd. Wij hebben ons assortiment daarom beperkt tot voornamelijk historische kaarten en prenten van Delft, Zuid-Holland en Nederland als geheel. Ook hebben wij in onze webshop boeken die handelen over ‘prenten’ of ‘historische kaarten’, maar dit is wel een meer ondergeschikt deel van ons aanbod. Ook heeft onze webshop een categorie ‘overig’. Daarin vind je historische kaarten en prenten die niet tot het ‘primaire domein’ van Delftsblaeu behoren. Denk bijvoorbeeld aan historische kaarten van bijvoorbeeld Europa, landen in Europa of andere interessante aandachtsgebieden. Omdat die kaarten zo mooi gemaakt zijn, kopen we ze soms toch in. En ook die kun je online bestellen.

  Een ode aan oude kaarten!

  • Prenten, landkaarten en plattegronden
  • Vele formaten mogelijk
  • Zéér ruim en uniek aanbod!
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Hoge klanttevredenheid!

  Wij zoeken ook historische kaarten voor je

  Soms lijkt het zoeken naar historische kaarten vergelijkbaar met het zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. Daarom kun je bij Delftsblaeu ook zoekopdrachten plaatsen. Wij zouden geen echte liefhebbers van historische kaarten zijn als wij je niet zouden helpen met het zoeken naar bepaalde historische kaarten. Kun je het door jouw gezochte item niet vinden in onze webwinkel? Dan helpen wij je graag met zoeken en schakelen daarvoor onze goede contacten in de branche in. Met een groot netwerk kunnen we ver komen.

  Historische kaarten zoeken? No cure, no pay!

  Zoeken naar historische kaarten, een landkaart, wereldkaart, stadsplattegrond of prent doen wij op basis van ‘no cure, no pay’. Je betaalt dus alleen als wij jouw historische kaarten of prenten hebben gevonden. Die kosten daarvoor verwerken wij in de aankoopprijs van het gevonden item.

  Waarom historische kaarten kopen bij Delftsblaeu?

  Wij staan bekend om onze grote liefde voor én een uitgebreide kennis van historische kaarten, prenten en stadsplattegronden van Delft, Zuid-Holland en Nederland. Liefhebbers en andere geïnteresseerden die historische kaarten bij ons bestellen weten dat ze bij ons kunnen rekenen op het volgende:

  • Vele formaten mogelijk
  • Prenten, landkaarten en plattegronden
  • Zéér ruim en uniek aanbod!
  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Snelle levertijd
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Hoge klanttevredenheid!

  Historische kaarten zijn niet ingelijst

  Historische kaarten, prenten, landkaarten en stadsplattegronden verkopen wij niet ingelijst. Het is namelijk voor jou als koper voordeliger als je met het betreffende item zelf naar een lijstenmaker bij jou in de buurt gaat. Daarom ontvang je onze items in een stevige kartonnen koker.

  Interessante boeken over historische kaarten

  Als je historische kaarten gaat kopen, wil je misschien ook wel meer te weten komen over landkaarten en cartografie of je verder verdiepen in dit historische onderwerp. In onze webshop hebben we ook een interessant aanbod boeken over cartografie en historische wereldverkenners. Ook die boeken kun je bij ons online bestellen.

  Contact opnemen met Delftsblaeu

  Wij vinden het prettig als Delftsblaeu iets voor je kan betekenen op het gebied van historische kaarten. Vragen staat daarom natuurlijk vrij. Want, wie weet steken we er allemaal iets van op. Neem dus voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op via 06 46 14 39 76 of info@delftsblaeu.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen.